Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az álmennyezeteket fa vagy fém tartószerkezettel azért építjük, hogy a helyiség belmagasságát lecsökkentsük, vagy hogy a teherhordó födém alatt futó vezetékeket eltakarjuk.

Ezen felül az álmennyezetek szigetelő paplan kombinációval még további kedvező hatásokat biztosíthatnak.

 • Fűtési költség megtakarítás javított hőszigetelési érték által.
 • A meglévő nyers födém léghang szigetelésének javítása mintegy 8 dB-el.
 • Hangteher-szint csökkentés és utólagos szabályozás perforált és sliccelt lapok beépítésével.
 • A tűzgátlási értékek esetleges javítása.
  A szakvállalatnál hagyományosan beszerezhető világítási, szellőzési és klímaberendezések tartozékait egyszerűen össze lehet építeni az álmennyezettel.
  A mennyezetburkolatok közvetlenül a teherhordó födémre szerelt fa tartószerkezettel azért előnyösek, mert sima és sík, jól festhető és tapétázható felületet biztosítanak. Elsősorban sérült födémek felújításakor kerülnek alkalmazásra.

  Típusai:
  • Takart
  • Félig takart
  • Látszóbordás
  • Contura rendszer
  • Szabadon feszített rendszer
  • Szalagraszter rendszer
  • Sejt rendszer

  A képtárban található mennyezetek egytől-egyig megvalósíthatóak panel-lakásokban is. A ~260cm-es belmagasságból csupán igény szerint 10-15 cm-t foglal el, ezért a meglévő bútorzatok cseréje sem szükséges. Különböző kivitelezési megoldásokkal akár nagyobb térérzetet is elérhetünk vele. A mennyezetben helyet foglaló halogén izzók illetve egyéb világító eszközök (pl. fényfüzér) fogyasztása sem igazán számottevő.

  Statikai információk:
  Lámpákat és más hasonló tárgyakat, mint pl. függönykarnisokat univerzális dűbellel, üregdűbellel vagy billenőhoroggal rögzítjük a gipszkarton álmennyezethez.
  A pontszerű terhek közvetlen az építőlemezhez erősítve < 30 N lehetnek, amennyiben az építőlemez vastagsága legalább 12,5 mm és a rögzítési pontok között 40 cm távolság van. A megoszló terheket > 30 N/m2 < 200 N/m2 közvetlen a vázszerkezethez erősítjük, amennyiben a pontszerű rögzítések legfeljebb 100 N-nal terheltek. A 200 N/m2-nél nagyobb terheket közvetlen a teherhordó födémhez rögzítjük.

  Gipszkarton kazettás álmennyezet:
  födém vagy más vízszintes teherhordó szerkezetre függesztett T sínből álló bordázatba ültetett gipszkarton kazetták alkotta álmennyezet. A gipszkarton kazetták lyuggatott vagy sima kivitelűek, melyeket a bordázatra üzemben a kazettákra rögzített hátoldali fémlemezzel rögzítünk, helyezünk el.
  A raszterméret 625 x 625 mm, külön megrendelésre 600 x 600 mm. Igény esetén D147 rendszernél a raszterméret 600 x 1200 vagy 625 x 1250 mm is lehet.

  Elérhetőség:                            

                                                  06 70/397-71-42

                                            szuditradekft@gmail.com